2015
NATURDAG MED TRÄDEN I CENTRUM

GAMLA KAFFESTUGAN i den gamla  finnbyn TIVEDSTORP, med anor sedan 1600-talet, blev platsen för en utställning denna dag, den 10 maj,  då jag genom Askersunds Naturskyddsförening var   inbjuden att ställa ut målningar av trädens knoppar och keramiska skulpturer där, i Tivedens Nationalpark.
Träddagen ingick i programmet för SKÖNAMAJ 2015. www.tivedstorp-tuva.se  

2015
POM GALLERY...

POM Gallery är ett relativt nytt galleri, som ligger på Långggatan 11 i Mariefred och drivs av Pia Rystadius och Malin Sköld. Under tre veckor, 13/7 - 3/8 var jag , tillsammans med flera andra konstnärer, bl.a Anna Taina, en av deltagarna på Sommarutställningen.

En besökare trivs vid bokbordet...  och i bakgrunden hänger Anna Tainas stora målning "From the woods" tillsammans med knoppmålningar och skulpturer.

2015
I slutet av augusti gick färden till Finland!

Några bilder från utställningen                                    DEN FÖRTROLLADE TRÄDGÅRDEN på Voimagalleria, i Kouvola, Finland, den 1/9 - 4/10 2015.

På vernissagekvällen hölls en konsert i samma byggnad som galleriet, med musik b.la av Maurice Ravel; Den förtrollade trädgården.Fiskfjäll  från abborre (nedan) och braxen (under arbete till vänster...) blev en del av en utställning  om Peter Artedi i Skulebergets Nationalpark sommaren 2015 

 


 Galleriet ligger på den vackra innergården vid det gamla bryggeriet.
Knoppar i stengods samsades i ett fönster...

...och fler målningar av Anna Taina hängde fint på en vägg intill trappan till övre plan!

Nedan...
Målningar inspirerade av pionen Paula Fay.Tre stadier, från kolskiss till färdig målning (kort version!).

Glatt återseende blev det på vernissagedagen när  vännen Mikaela från Helsingfors kom på besök!