ATT ARBETA MED BARN OCH KNOPPAR...
WORKING WITH CHILDREN AND BUDS..
some photos from a day in a school in Norrköping.

Det är alltid lika roligt och spännade att arbeta med mitt projekt på utställningar, eller som nyligen... direkt i en skolklass! Barnens känslighet och vetgirighet finner ett möte med de verkliga lönnknoppar, som jag har med mig och som barnen ser nära på med hjälp av luppar.
Mitt projekt Måla en lönnnknopp bedrev jag aktivt åren 1995-2010. Då, för både barn och lärare. Sedan dess har fortsatta utställningar med måleri och skulptur, studier och skrivande sysselsatt mig och jag har, bara delvis kunnat arbeta med mitt knopp-projekt i olika sammanhang.
För barnen handlar det inte enbart om att se nära på naturen, det är också en övning i koncentration och inte minst, att låta abetet få ta sin tid.
En glädjande överraskning blev det därför när jag i vintras blev välkommen till en skola i Norrköping med mitt projekt. I början av april målades det alltså lönnknoppar igen! Denna gång i en "trea".


Nedan...
Sagan om Gumman och Lönnknoppen, som jag gjorde till min första workshop på Naturhistoriska riksmuséet.
Återigen berättar jag historien om hur det gick till, när....

 


Nedan, och till höger...
Bilder från min workshop i Norrköping
.


 

Så småningom börjar knoppar träda fram....


Så småningom ställdes Knopp-porträtten ut i matsalen! 
TACK VARE BARNENS MÖDOSAMMA ARBETE HAR VÅREN HITTAT IN PÅ SKOLAN!


 

Här några foton från dagens knoppmåleri!
I lupparna kunde barnen se nära på och berätta vad de såg..och det var inte alltid en lönnknopp de såg...Det kunde vara djur av olika slag, till och med såg någon ett monster...
Så småningom var det dags att göra en skiss, sedan följde färgblandningsövningar utifrån knoppens färger. Sist förstorade barnen upp sina skissknoppar på stora växtpapper och målade dem.

 


Nu har den lilla knoppen växt till en jättestor och alla kan känna sig stolta över sitt arbete!